1,5 kg sera
1 margaryna
40 dkg cukru
10 jaj
1 opakowanie cukru waniliowy
1 cytryna
1 olejek
15 dkg rodzynek
Ser przekręcić przez maszynkę. Masło utrzeć z cukrem i kolejno z ubijanymi żółtkami. Gdy masa będzie jednolita dodać ser, sok z cytryny, olejek, rodzynki. Ubić pianę z białek i połączyć razem z masą i wylać na spód.
Spód do sernika
15 dkg cukru (6 łyżek)
15 dkg margaryny
20 dkg mąki wrocławska (7łyżek)
2-3 jajka
1 łyżka proszku
Margarynę utrzeć z cukrem kolejno dodać żółtko, gdy masa będzie jednolita, dodać mąkę z proszkiem. Następnie ubić białka na pianę i dobrze wymieszać z ciastem i wylać do natłuszczonej i wyłożonej pergaminem blachy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz