środa, 9 października 2024

Sałatka z piersi z kurczaka

Podwójny filet z kurczaka
1/2 papryki czerwonej
1/2 puszki kukurydzy konserwowej
1 mała kapusta pekińska
1/2 pęczka koperku
2 ząbki czosnku
3 łyżki majonezu
4 łyżki jogurtu naturalnego
sól
pieprz
tymianek
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Filety pokroić w kostkę, posolić i popieprzyć, dodać tymianek i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć pokrojony filet na złoty kolor. Odstawić do wystygnięcia. Kapustę pekińską drobno poszatkować, posolić i odstawić na 15 minut. Po tym czasie kapustę odcisnąć z soku jaki puściła, dodać pokrojoną w kosteczkę czerwoną paprykę, pół puszki odsączonej kukurydzy i pokrojony koperek. Do miseczki dać majonez, jogurt naturalny oraz dwa ząbki czosnku (przeciśniętego przez praskę) i wymieszać. Dodać kurczaka. Następnie sos wlać do sałatki, wymieszać i odstawić na pół godziny do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz