czwartek, 10 października 2024

Sałatka z pora

2 pory (biała część)
4 jajka
1 jabłko
6 ogórków konserwowych
puszka kukurydzy (340g)
6 łyżek majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Pory dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w półplasterki, przełożyć do miski, posolić i odstawić na godzinę. Po godzinie odcisnąć wodę. Jajka obrać i pokroić w kostkę. Jabłko umyć, obrać i pokroić w kosteczkę. Ogórki pokroić w kosteczkę. Kukurydze odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki sałatki wymieszać w misce. Majonez wymieszać z musztardą. Sałatkę doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i dokładnie wymieszać. Przed podaniem sałatkę schłodzić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz