piątek, 11 października 2024

Sałatka ziemniaczana

700g młodych ziemniaków
1/2 pęczka szczypiorku z dymką
150g ogórków konserwowych
200g sera feta
4 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz
Sposób przygotowania: 
Ziemniaki umyć, oskrobać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki całkowicie wystudzić. Wystudzone ziemniaki pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do miski. Dodać pokrojony w kostkę ser feta i pokrojone w półplasterki ogórki konserwowe. Szczypiorek posiekać razem z cebulką i dodać do pozostałych składników sałatki. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę, dokładnie wymieszać, ew. doprawić do smaku. Sałatkę schłodzić przed podaniem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz