1 margaryna
4 szklanki mąki
2 szklanki cukru
2 szklanki mleka
2 łyżeczki sody
2 jajka
4-5 łyżek kakao
ok 10 łyżek dżemu
bakalie
Wszystko razem dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na blachę.
Piec w temperaturze 180C, ok 40 minut
Zdecydowałam się przepisać przepisy z zeszytu babci i mamy i stworzyć z tego bloga, ponieważ chcę zachować i podzielić się naszym rodzinnym dziedzictwem kulinarnym. Te przepisy są dla mnie nie tylko smacznym wspomnieniem, ale także sposobem na utrwalenie naszej tradycji kulinarnej i dzielenie się nią z innymi. Chcę, żeby nasze ulubione dania przetrwały i nadal cieszyły podniebienia kolejnych pokoleń. Pierwsze zapiski mogą być z lat 50 ubiegłego wieku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz