3 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
2 jaja
1 margaryna
1 łyżka smalcu
1 łyżka oleju
1 cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Produkty zagnieść, ciasto podzielić na dwie części, jedną z nich ułożyć na blachę i podpiec w temperaturze 180 st. C przez około 10 minut.
Składniki na masę:
1 kg jabłek startych na grubych oczkach
1 łyżka bułki tartej
cynamon
cukier
1 ugotowany budyń (waniliowy lub śmietankowy)
1 kg jabłek startych na grubych oczkach
1 łyżka bułki tartej
cynamon
cukier
1 ugotowany budyń (waniliowy lub śmietankowy)
Składniki oprócz budyniu mieszamy razem, wykładamy na ciasto i na to wylewamy budyń. Przykrywamy to drugą połową ciasta. Piec w temp. 180 st. C przez około 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz