Skład:
1 kostka margaryny
5 jaj
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki krupczatki
1 szklanka mąki kartoflanej
1 szklanka mąki wrocławskiej
1 łyżka proszku do pieczenia
1 kostka margaryny
5 jaj
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki krupczatki
1 szklanka mąki kartoflanej
1 szklanka mąki wrocławskiej
1 łyżka proszku do pieczenia
Margarynę, cukier, żółtka ucierać. Dodawać mąkę, cały czas ucierając.
Białka ubić.
Ciasto podzielić na dwie części, 0,4 części białka dodać do połowy ciasta, którą wylewamy na spód. Położyć jabłka. 0,6 części białka dodać do drugiej części i ją wylać na wierzch.
Białka ubić.
Ciasto podzielić na dwie części, 0,4 części białka dodać do połowy ciasta, którą wylewamy na spód. Położyć jabłka. 0,6 części białka dodać do drugiej części i ją wylać na wierzch.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz